Heerlijk voor bij de borrel of bij de lunch.
Ingrediënten: 400 gram uitgelekte kikkererwten (bewaar het lekvocht! ) 120 gram tahin of sesampasta 3 tenen knoflook citroensap van 2 citroenen (circa 80 ml) 10 gram gemalen komijn 1 dl olijfolie 200 gram Hollandse geitenkaas met fenegriek 1 tl paprika poeder Bereiding: 1. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het lekvocht op, bewaar een aantal kikkererwten voor de garnering. 2. Pel de knoflook, plet de tenen en snijd deze zo klein mogelijk of gebruik een knoflookpers. 3. Rasp de geitenkaas en meng dit door je hummus. 4. Voeg de uitgelekte kikkererwten, tahin, knoflook, komijn en citroensap bij elkaar en dit met de staafmixer tot een stevige pasta. 5. Voeg lekvocht van de kikkererwten en de olijfolie toe tot de gewenste dikte. 6. Pureer het geheel ongeveer 2 minuten tot een egale en gladde pasta. 7. Voeg naar wens een snufje zout en/of peper toe. 8. Serveer de hummus in een mooie schaal met de overgebleven kikkererwten, paprika poeder en eventueel nog wat peterselie, mochten jullie dat in huis hebben. Eet smakelijk!
0 Opmerkingen
Deze heerlijke kaasrolletjes zijn mild van smaak en een echte liefhebber bij kinderen. Heerlijk voor bij de borrel met het warme weer. Dit recept is goed voor 25 kleine rolletjes, maar ook te maken voor 15 grotere rolletjes.
Ingrediënten: 300 à 400 gr. Milde Klassieker 300 gr. Mascarpone 1/2 citroen Flinke snuf zout en peper 2 tl. Rozemarijn 75 gr. Walnoten gepeld 1. Schaaf 25 plakjes kaas met een breedte van circa 2 à 3 cm. 2. Doe de mascarpone in een schaaltje. 3. Rasp de buitenkant van de citroen en voeg deze toe samen met de sap. 4. Breng de mascarpone verder op smaak met de rozemarijn en met zout en peper naar smaak. 5. Hak de walnoten, dit kan wat fijner of wat grover waar jullie van houden en meng deze vervolgens door de mascarpone. 6. Leg de plakjes kaas open en verspreid de walnotencrème over het plakje en rol deze vervolgens op. 7. Laat de rolletjes een uur opstijven in de koelkast. Variantietip: - Houd je van pittig, vervang de Milde Klassieker dan voor de Pikante Klassieker. - Voeg Italiaanse of Provençaalse kruiden toe voor een iets kruidiger effect. Altijd al zelf eens een heerlijk kaasbrood willen maken? Nu hebben wij een heerlijk en makkelijk recept voor jou om een eigen kaasbrood te maken. Ingrediënten: Deeg: 300 ml melk 1 zakje gedroogde gist 500 gr. bloem mespuntje zout 4 el olijfolie Vulling: 500 gr. Comté (voor extra smeuïgheid kan je ervoor kiezen om een belegen kaas eraan toe te voegen of voor extra pit extra belegen denk aan circa 150 gr gemengd met 400 gr. Comté) 1 rode paprika 1.5 el Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden 1 ei Extra benodigdheden: Olie om in te vetten Bloem om te bestuiven Bakpapier 1. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist erin op. 2. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand van de bloem. 3. Meng het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje en roer beetje bij beetje het bloem erbij en kneed het door tot een soepel deeg. 4. Leg het deeg in een ingevette kom (liefst met olie), dek het af met plasticfolie en laat het circa 1 uur rijzen. 5. Verwarm de oven voor op 225 graden bij een elektrische oven en 220 graden bij een heteluchtoven. 6. Halveer de paprika, haal de zaadlijster eruit en snijd de paprika in de lengte in reepjes van circa 1 cm en maak er blokjes van. 7. Meng de Comté, kruiden en paprika door elkaar. 8. Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg uit tot een plak van circa 40 bij 50 cm en beleg het deeg met de vulling. 9. Kluts het ei en bestrijk de bovenste rand. 10. Rol het deeg naar boven toe op en leg het op de bakplaat die bekleed is met het bakpapier. (Je kan ervoor kiezen om er een krans van te maken of een andere vorm). 11. Snijd de rol aan de bovenkant over de lengte in en trek de verschillende laagjes een beetje uit elkaar. 12. Bak het brood goud bruin in circa 20 min. |
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
November 2022
Categorieën |