Het wordt steeds kouder en hoe lekker is het dan om een vegetarische soep te eten die een boost aan vitamine geeft. Deze soep met lekker veel pit is heerlijk voor een koude regenachtige dag. Of gewoon omdat het lekker is. Ingrediënten:
300 gram Klaver Geitenkaas Contadino (geraspt) 1,5 kilo (fles)pompoenen 1 grote winterpeen 3 rode uien 4 tenen knoflook 1 eetlepel gedroogde tijm 1 theelepel gedroogde chiliflakes 2 laurierbladen flinke scheut olijfolie snufje peper 2 groente boulionblokjes 250 ml kookroom Bereiding: 1. Pak een grote braadslee of ovenschaal en verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Maak de wortel en de pompoenen schoon door deze te schillen en de zaden te verwijderen. 3. Snijd de wortel en pompoen in blokjes van circa 3 cm en de uien in grove stukken. 4. Doe alles in de braadslee met een flinke scheut olijfolie, de tijm, chiliflakes, laurierbladen, peper en de 4 hele schoongemaakte knoflooktenen en meng het goed door elkaar. 5. Doe de ovenschaal in de oven en rooster de pompoen circa 30 min in het midden van de oven. 6. Rasp de Klaver Geitenkaas Contadino. 7. Kook 1,5 liter water en doe dit in een pan samen met de 2 blokjes groente boulion. 8. Wanneer de pompoen klaar is verwijder dan de laurierbladen en doe de rest van de groente in de pan bij de groente boulion. 9. Voeg de kookroom toe en gebruik een staafmixer om de pompoen fijn te pureren tot een echte soep. 10. Voeg af en toe wat geitenkaas toe tot circa 250 gram in de soep zit. (De rest kan je gebruiken om te serveren). Eetsmakelijk! Tip: Lekker met een lekker warm broodje uit de oven met onze verse smeerbare geitenkaas van La Lys.
0 Comments
|
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
March 2023
Categorieën |