Altijd al zelf eens een heerlijk kaasbrood willen maken? Nu hebben wij een heerlijk en makkelijk recept voor jou om een eigen kaasbrood te maken. Ingrediënten: Deeg: 300 ml melk 1 zakje gedroogde gist 500 gr. bloem mespuntje zout 4 el olijfolie Vulling: 500 gr. Comté (voor extra smeuïgheid kan je ervoor kiezen om een belegen kaas eraan toe te voegen of voor extra pit extra belegen denk aan circa 150 gr gemengd met 400 gr. Comté) 1 rode paprika 1.5 el Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden 1 ei Extra benodigdheden: Olie om in te vetten Bloem om te bestuiven Bakpapier 1. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist erin op. 2. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand van de bloem. 3. Meng het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje en roer beetje bij beetje het bloem erbij en kneed het door tot een soepel deeg. 4. Leg het deeg in een ingevette kom (liefst met olie), dek het af met plasticfolie en laat het circa 1 uur rijzen. 5. Verwarm de oven voor op 225 graden bij een elektrische oven en 220 graden bij een heteluchtoven. 6. Halveer de paprika, haal de zaadlijster eruit en snijd de paprika in de lengte in reepjes van circa 1 cm en maak er blokjes van. 7. Meng de Comté, kruiden en paprika door elkaar. 8. Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg uit tot een plak van circa 40 bij 50 cm en beleg het deeg met de vulling. 9. Kluts het ei en bestrijk de bovenste rand. 10. Rol het deeg naar boven toe op en leg het op de bakplaat die bekleed is met het bakpapier. (Je kan ervoor kiezen om er een krans van te maken of een andere vorm). 11. Snijd de rol aan de bovenkant over de lengte in en trek de verschillende laagjes een beetje uit elkaar. 12. Bak het brood goud bruin in circa 20 min.
0 Comments
Leave a Reply. |
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
March 2023
Categorieën |