Heerlijk voor bij de borrel of bij de lunch.
Ingrediënten: 400 gram uitgelekte kikkererwten (bewaar het lekvocht! ) 120 gram tahin of sesampasta 3 tenen knoflook citroensap van 2 citroenen (circa 80 ml) 10 gram gemalen komijn 1 dl olijfolie 200 gram Hollandse geitenkaas met fenegriek 1 tl paprika poeder Bereiding: 1. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het lekvocht op, bewaar een aantal kikkererwten voor de garnering. 2. Pel de knoflook, plet de tenen en snijd deze zo klein mogelijk of gebruik een knoflookpers. 3. Rasp de geitenkaas en meng dit door je hummus. 4. Voeg de uitgelekte kikkererwten, tahin, knoflook, komijn en citroensap bij elkaar en dit met de staafmixer tot een stevige pasta. 5. Voeg lekvocht van de kikkererwten en de olijfolie toe tot de gewenste dikte. 6. Pureer het geheel ongeveer 2 minuten tot een egale en gladde pasta. 7. Voeg naar wens een snufje zout en/of peper toe. 8. Serveer de hummus in een mooie schaal met de overgebleven kikkererwten, paprika poeder en eventueel nog wat peterselie, mochten jullie dat in huis hebben. Eet smakelijk!
0 Comments
Leave a Reply. |
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
November 2022
Categorieën |