Deze heerlijke kaasrolletjes zijn mild van smaak en een echte liefhebber bij kinderen. Heerlijk voor bij de borrel met het warme weer. Dit recept is goed voor 25 kleine rolletjes, maar ook te maken voor 15 grotere rolletjes.
Ingrediënten: 300 à 400 gr. Milde Klassieker 300 gr. Mascarpone 1/2 citroen Flinke snuf zout en peper 2 tl. Rozemarijn 75 gr. Walnoten gepeld 1. Schaaf 25 plakjes kaas met een breedte van circa 2 à 3 cm. 2. Doe de mascarpone in een schaaltje. 3. Rasp de buitenkant van de citroen en voeg deze toe samen met de sap. 4. Breng de mascarpone verder op smaak met de rozemarijn en met zout en peper naar smaak. 5. Hak de walnoten, dit kan wat fijner of wat grover waar jullie van houden en meng deze vervolgens door de mascarpone. 6. Leg de plakjes kaas open en verspreid de walnotencrème over het plakje en rol deze vervolgens op. 7. Laat de rolletjes een uur opstijven in de koelkast. Variantietip: - Houd je van pittig, vervang de Milde Klassieker dan voor de Pikante Klassieker. - Voeg Italiaanse of Provençaalse kruiden toe voor een iets kruidiger effect.
1 Comment
Leave a Reply. |
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
March 2023
Categorieën |