Voor bij het ontbijt/lunch of bij de borrel. Een echte kaas liefhebber heeft maar al te graag een plakje kaas op brood. Aan de lijn? Gestopt met brood eten? Deze crackers zijn heerlijk te beleggen met een plakje kaas of doe er wat geraspte kaas doorheen voor een heerlijke cracker bij de borrel. Voor zo of met een favoriete spread. Ingrediënten:
125 gr. Gebroken lijnzaad 50 gr. Pompoenpitten 50 gr.Zonnebloempitten 25 gr. Sesamzaad Indien gewenst (100 gr. Pittig belegen geraspt). 1 tl. Zout 180 ml water Bereiding: 1. Doe alle zaden en pitten in een kom. 2. Voeg zout en water toe. 3. Meng het goed door elkaar. 4. Laat het mengsel circa 30 min staan tot al het water is opgenomen en er een beslag is ontstaan. 5. Verwarm de oven voor op 175 graden en meng op het laatste moment de kaas door het mengsel (kaas is ook weg te laten) 6. Leg een bakpapier op de bakplaat en verspreid het mengsel daarop. 7. Pak een tweede vel bakpapier en leg deze op de zaden en pitten. 8. Verspreid met de platte kant van de handen de zaden en pitten over de gehele bakplaat zodat er een dunne goed verdeelde laag ontstaat. 9. Bak de crackers droog in circa 25 min. Kijk tussendoor even of de crackers niet te bruin worden en draai ze na 15 min even om. Zodat de onderkant ook mooi droogt. 10. Laat de cracker even afkoelen en snijd hem met een groot scherp mes in circa 20 even grote stukken. Eetsmakelijk!
0 Comments
Leave a Reply. |
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
November 2022
Categorieën |