Makkelijk te bereiden, in een korte tijd, weinig ingrediënten en ook geschikt voor een minder budget.
Een overheerlijk recept voor de gure koude dagen voor circa 3 a 4 pers. Ingrediënten: 350 gram Wipprecht Oud Snijbaar of de kaasrestjes uit de koelkast 50 gram roomboter of bakboter 1 grote ui of 2 kleine 1 L groentebouillon ( 2 blokjes ) 40 gram bloem 200 ml kookroom 2 takjes peterselie peper en zout Snuf foelie of nootmuskaat. Bereiding: 1. Verwarm de roomboter in een pan en snijd de ui in kleine snippers. 2.Wanneer de boter bruin is bak de uien 10 minuten op laag vuur met wat peper, zout en foelie naar smaak. Zorg ervoor dat de ui goed glazig is geworden. 3. Maak 1 liter groentebouillon 4. Voeg de bloem toe aan de uien en laat dit 1 minuut zachtjes doorbakken. Dit moet echt een beetje gaan binden. 5. Voeg al roerend een derde bouillon en de circa 300 gram kaas (geraspt) toe en blijf roeren tot het glad en gebonden is en voeg al roerend de rest van de bouillon en de kookroom toe. 6. Serveer de soep met wat losse geraspte kaas er nog overheen en een takje peterselie. Zet dit samen met een brood op tafel en je hebt een goede maaltijd. Eet smakelijk!
2 Opmerkingen
Henk
3/2/2021 04:10:32 pm
Wat een heerlijke soep.
Antwoorden
Dennis
2/4/2022 06:55:18 pm
Deze soep is erg lekker. Naar mijn idee is de kaas zout genoeg. Ik heb dus geen extra zout toegevoegd. Ik heb hem opgeslagen! Dank je wel!
Antwoorden
Laat een antwoord achter. |
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
November 2022
Categorieën |