Niks is lekkerder dan verantwoord snacken. Deze zoete aardappelfrietjes, met een krokante korst van Grana Padano laten je bij elke maaltijd weer genieten. Heerlijk om te serveren met knoflooksaus of truffelmayonaise. Ingrediënten:
2 zoete aardappels 200 gram Grana Padano 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels bloem snuf zout snuf peper snuf paprikapoeder snuf Italiaanse kruiden Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op hetelucht 200 graden of boven en onder warmte 180 graden. 2. Snijd de kontjes van de zoete aardappel af en indien gewenst schil ze. Snijd ze vervolgens in dunne reepjes van circa 2 cm dik. 3. Dep de zoete aardappelfrietjes droog en doe ze gelijk in een mengkom. 4. Voeg de olijfolie en de bloem en kruiden toe en meng dit goed door elkaar. 5. Doe bakpapier op de bakplaat van de oven en verspreid de frietjes erover. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, want dan worden ze zacht. 6. Bak de frietjes in de oven gedurende 30 min. 7. Rasp ondertussen de Grana Padano. 8. Schep na 30 min de frietjes om en bestrooi deze met de Grana Padano en bak nog circa 8-10 min af tot de parmezaan een korstje heeft gevormd over de frietjes. 9. Laat de zoete aardappel circa 5 min afkoelen voor je deze van de bakplaat afhaalt en serveert. Lekker om te serveren met truffelmayonaise of knoflooksaus. Eet smakelijk!
0 Comments
Leave a Reply. |
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
November 2024
Categorieën |