Deze gemarineerde en gegrilde aubergine is heerlijk als bijgerecht voor bij de feestdagen of als groente voor bij het avondeten. Super makkelijk, snel en lekker. Ingrediënten:
2 aubergines 8 eetlepels olijfolie Honing 2 theelepel oregano 2 theelepel tijm citroensap (van 1 citroen) 200 gram belegen geitenkaas Bereiding: 1. snijd de kontjes van de aubergine en snijd deze vervolgens in de lengte in dunne plakken (circa 8 tot 10 plakken per aubergine) 2. doe de olijfolie, oregano, tijm en citroensap in een diep bord en haal de plakjes aubergine marineren. 3. verwarm de grillpan, barbecue of koekenpan en bak de aubergine goud bruin op wat hoger vuur. Circa 2 a 3 min per kant. 4. Serveer de aubergine met wat (Beemster)honing en geraspte belegen of oude geitenkaas. Smullen maar. Eetsmakelijk! Tip: vervang de honing voor balsamicosiroop.
0 Comments
Leave a Reply. |
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
November 2024
Categorieën |