|
Cacio e Pepe betekent letterlijk kaas en peper en dat is wat wij gaan doen. Met dit simpele recept heb jij binnen no time de lekkerste pasta op tafel staan. Wij maken in dit recept onze pasta zelf, mocht je dit te ingewikkeld vinden dan gebruik je gedroogde of verse uit de supermarkt. Ingrediënten (4 personen): 400 gram pasta bloem 4 eieren 1 eetlepel zwarte peper 250 gram Pecorino Romano (voor een mildere variant 125 gram Pecorino Romano en 125 gram Grana Padano) Snuf zout Indien je ervoor kiest zelf je pasta te maken is het handig om een pasta machine in huis te hebben en anders een deegroller klaar te hebben liggen. Mocht je niet zelf de pasta gaan maken kan je gelijk door naar de volgende stap Bereiding saus. Bereiding pastadeeg: Maak een dijkje van de bloem en voeg de eieren hieraan toe. Meng vervolgens langzaam het bloem en de eieren samen. Vervolgens kneed je het circa 15 min goed stevig door tot het een glad en soepel deeg is. Verpak het deeg in de huishoudfolie en laat circa 30 min rusten in de koelkast. Na 30 min haal je het deeg uit de koelkast en kneed je het kort nog eens door. Verdeel het deeg in vieren en rol het uit met de pastamachine of deegroller tot een dun geheel. Het is belangrijk dat je door het deeg heen kan kijken dan is je deeg gelukt. Bestuif je aanrecht en het deeg met extra bloem zodat je het licht op kan rollen en in dunne reepjes kan snijden. Dan zijn we klaar om de pasta te gaan koken en de saus te bereiden. Bereiding saus: Zorg dat de Pecorino Romano (en voor de milde variant ook de Grana Padano) geraspt zijn. Breng een grote pan met voldoende water aan de kook. Maal de zwarte pepers fijn en zet ze op middel hoog vuur in een schone lege pan, zonder olie of boter toe te voegen. Als het water kookt voeg je een flinke snuf zout toe en vervolgens de pasta. Kook de pasta in 2 min beetgaar, gebruik je geen zelf gemaakte pasta volg de kook aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de pasta kookt voeg je 1 soeplepel kookvocht toe aan de pan met zwarte pepers. 1 soeplepel kookvocht voeg je bij de geraspte kaas en die roer je goed door tot er een stevige saus ontstaat.
0 Comments
Leave a Reply. |
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
September 2025
Categorieën |
RSS Feed