Deze gemarineerde en gegrilde aubergine is heerlijk als bijgerecht voor bij de feestdagen of als groente voor bij het avondeten. Super makkelijk, snel en lekker. Ingrediënten:
2 aubergines 8 eetlepels olijfolie Honing 2 theelepel oregano 2 theelepel tijm citroensap (van 1 citroen) 200 gram belegen geitenkaas Bereiding: 1. snijd de kontjes van de aubergine en snijd deze vervolgens in de lengte in dunne plakken (circa 8 tot 10 plakken per aubergine) 2. doe de olijfolie, oregano, tijm en citroensap in een diep bord en haal de plakjes aubergine marineren. 3. verwarm de grillpan, barbecue of koekenpan en bak de aubergine goud bruin op wat hoger vuur. Circa 2 a 3 min per kant. 4. Serveer de aubergine met wat (Beemster)honing en geraspte belegen of oude geitenkaas. Smullen maar. Eetsmakelijk! Tip: vervang de honing voor balsamicosiroop.
0 Comments
Niks is lekkerder dan verantwoord snacken. Deze zoete aardappelfrietjes, met een krokante korst van Grana Padano laten je bij elke maaltijd weer genieten. Heerlijk om te serveren met knoflooksaus of truffelmayonaise. Ingrediënten:
2 zoete aardappels 200 gram Grana Padano 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels bloem snuf zout snuf peper snuf paprikapoeder snuf Italiaanse kruiden Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op hetelucht 200 graden of boven en onder warmte 180 graden. 2. Snijd de kontjes van de zoete aardappel af en indien gewenst schil ze. Snijd ze vervolgens in dunne reepjes van circa 2 cm dik. 3. Dep de zoete aardappelfrietjes droog en doe ze gelijk in een mengkom. 4. Voeg de olijfolie en de bloem en kruiden toe en meng dit goed door elkaar. 5. Doe bakpapier op de bakplaat van de oven en verspreid de frietjes erover. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, want dan worden ze zacht. 6. Bak de frietjes in de oven gedurende 30 min. 7. Rasp ondertussen de Grana Padano. 8. Schep na 30 min de frietjes om en bestrooi deze met de Grana Padano en bak nog circa 8-10 min af tot de parmezaan een korstje heeft gevormd over de frietjes. 9. Laat de zoete aardappel circa 5 min afkoelen voor je deze van de bakplaat afhaalt en serveert. Lekker om te serveren met truffelmayonaise of knoflooksaus. Eet smakelijk! |
DayenneKoken is een van mijn favoriete bezigheden naast het verkopen van kaas op de markt. Makkelijke en heerlijke kaasrecepten deel ik hier graag met jullie. Archieven
November 2024
Categorieën |